Начало Новини Актуално Леда Милева получи отличие от община Братя Даскалови

Леда Милева получи отличие от община Братя Даскалови

Актуално

Леда МилеваКметът на община Братя Даскалови Ваня Стоева връчи на голямата българска поетеса и интелектуалка Леда Милева почетния знак на Общината. Тържественият акт бе част от проявите, посветени на празника на Братя Даскалови, който се състоя в събота.

Дъщерята на Гео Милев, и досега равняван с най-изтъкнатите европейски творци, бе удостоена с почетното гражданство на малката средногорска община във връзка с нейния голям принос в българската култура и по случай 90-годишния й юбилей. Родът й е свързан с този край – село Борнусус,днешното Братя Даскалови, е дало началото на българската духовна фамилия Милеви.
Поетесата бе поздравена и от народния представител от Коалиция за България д-р Евгений Желев, и от председателя на Областния съвет на БСП в Стара Загора Трифон Митев, които бяха сред гостите на хората от общината.
Г-жа Милева разгледа с интерес подредената изложба от артефакти, свързани с мащабното археологическо проучване от екип под ръководството на доц.д-р Милена Тонкова от НИИ към БАН.

Информация и снимка: вестник Новината

Леда Милева

Още новини