Начало Новини Актуално Лед и неподходящи гуми затвориха пътя Казанлък - Стара Загора

Лед и неподходящи гуми затвориха пътя Казанлък - Стара Загора

Актуално

Уж нямаше проблеми с първия сняг и всички бяха подготвени за него, а вчера до обяд беше затворена една от големите пътни артерии в областта. Поредицата сигнали в полицията за заледена пътна настилка между Казанлък и Стара Загора започват още преди осем часа сутринта.

Пътят не е опесъчен и обработен и е като стъкло, недоволстват очевидци и коментират, че сутринта вместо винетки е трябвало да си купят кънки. Не закъснява и информацията за инциденти с леки и товарни автомобили, като най-сериозният е с камион "Ивеко". Според бюлетина на пресцентъра на ОД на МВР, причината са неподходящи гуми на ремаркето, вследствие на което машината аварира в района на разклона за Мъглиж и е предизвикан разлив на дизелово гориво по трасето за движение. Кабината на машината е в лявото, останалата част - в дясното платно, и на практика пътят е затворен. За кратко време се образува колона с дължина 5-6 километра. За да се предотвратят допълнителни задръствания и нови инциденти, движението е отклонено по обходен маршрут - през с. Тулово и гр. Мъглиж. За почистването на нафтата и изтеглянето на автомобила са мобилизирани екипи от Пожарната и "Гражданска защита" и към 11 часа пътят е отворен. Нервите, изгубеното време и щетите от инцидентите остават за сметка на пътуващите, пише вестник Старозагорски новини.
Кой е отговорен, че в средата на декември не сме готови за зимата и че се подхлъзнахме още върху първия лед? В телефонен разговор директорът на Областно пътно управление - Стара Загора, Петър Николов заяви, че по договор път I-5 се поддържа от фирма "Пи Ес Ай", която не си е свършила навреме работата. Николов лично е инспектирал пътя и твърди, че от 204 до 210 километър, участъка, по който стават много инциденти, не е бил опесъчен. Обезопасяването е започнало едва след инцидентите. Николов е разговарял с ръководството на фирмата и като първа стъпка ги е предупредил. При повторен случай, заяви той, ще има финансови санкции.

Още новини