Начало Новини Актуално Лечков застава пред съда в Стара Загора на 4 февруари

Лечков застава пред съда в Стара Загора на 4 февруари

Актуално

Първото заседание по новото обвинение срещу кмета на Сливен Йордан Лечков е насрочено за 4 февруари т.г.. Върховният касационен съд изпрати случая в Окръжен съд - Стара Загора, след като сливенските магистрати масово си направиха отводи. Общото сред мотивите им е, че трябва да се осигури безпристрастност и справедливо решение за подсъдимия. Самият Лечков пък неведнъж е изказвал предубежденията си към съдиите под Сините камъни.

Новото обвинение срещу бившия футболен национал беше предявено точно преди Коледните празници. Обвинителният акт беше внесен в съда на 2 декември от Окръжна прокуратура - Сливен. В него се твърди, че през март 2005 г. Лечков е поискал и приел от Илия Георгиев - Манастира, 5000 лева за ОФК "Сливен-2000". Според говорителя на Сливенския окръжен съд Мартин Данчев, обвинението е за измама и търговия с влияние.
Всъщност 2010 година беше белязана от доста битки между правосъдието и Йордан Лечков. На 15 април към него бяха отправени седем обвинения - за злоупотреба със служебно положение, нецелево разходване на бюджетни средства и за съставяне на официален документ с невярно съдържание. Сливенският съд го отстрани от длъжност, но в края на юни Апелативният съд в Бургас го възстанови на поста. Лечков дори се закани да съди държавата в Страсбург за времето, през което не е бил кмет.
Припомняме, че наскоро Върховният касационен съд изпрати делото срещу бившия директор на ОД на МВР - Стара Загора, в Районния съд в Ямбол. Причините отново бяха масови отводи на магистрати от Града на липите.

Още новини