Начало Новини Актуално Лайънс клубовете в Стара Загора направиха дарение за нуждаещи се украински бежанци

Лайънс клубовете в Стара Загора направиха дарение за нуждаещи се украински бежанци

Актуално

Членовете на Лайънс движението от Зона Изток на Lions Clubs Bulgaria - District 130 днес дариха аптечки от първа необходимост и детски занимателни игри и пособия- книжки, моливи, топки за игра, за настанените в социалните жилища, в сградата на бившата Метрология в Стара Загора, украински бежанци.

Войната принуди майки и деца да напуснат домовете си, създавайки хуманитарна криза и цели семейства да търсят безопасност и сигурност. Лайънс България сме обединени от добротата в помощ на хората и децата, които отчаяно се нуждаят от това. За нас добротата и благородството са в основата на всяка инициатива и благотворително събитие. Искаме да подадем ръка на жени и деца в нужда, бежанци от войната, за да усмихнем детските и майчините очи с жест на доброта, казаха дарителите. Те допълниха, че са извършили дарение и в Международния младежки център в Стара Загора, където също има настанени украински бежанци.

Подкрепата беше приета от зам.-кмета Иванка Сотирова, която благодари за жеста и приветства всяка благородна инициатива.

Членовете на Лайънс движението от Зона Изток на Lions Clubs Bulgaria - District 130 включва обединените Лайънс клуб Стара Загора Августа. Лайънс клуб Стара Загора, Лайънс Виа Понтика и Лайънс клуб, Тракия.

Още новини