Начало Новини Актуално Лайънс клуб Августа - Стара Загора отбеляза 5-годишнината си с благотворителна инициатива (видео)

Лайънс клуб Августа - Стара Загора отбеляза 5-годишнината си с благотворителна инициатива (видео)

Актуално

Лайънс клуб Августа - Стара ЗагораЛайънс клуб Августа - Стара Загора отпразнува 5 години от създаването си с благотворителна инициатива. На изискано тържество в ресторант Сити се събраха членовете на клуба, техните семейства и представители от Ротари клуб, Лайънс клуб Тракия, Зонта клуб, Инер Уил клуб и приятели.

5 години са крехка възраст, но нашият клуб успя да се утвърди и зае своето достойно място в Лайънс движението, съобщи президентът Петър Ангелов, който е и изпълнителен директор на Стандард Профил България АД.

През този период Лайънс клуб Августа - Стара Загора осъществи няколко инициативи, които се превърнаха в традиция. Основен приоритет е борбата със слепотата. Всяка година няколкостотин души преминават на прегледи за ранна диагностика и профилактика на глаукома.

Петър Ангелов

На рождения си ден членовете на клуба организираха благотворителна инициатива под мотото Светлина в мрака. Със събраните средства от поканите за тържеството, от продадените на търг предмети и дарения ще бъде оборудвано място за четене на незрящи хора в Регионалната библиотека Захарий Княжески.

Инициативата получи голяма подкрепа от нашите членове и приятели и се надявам да продължим да я развиваме и надграждаме, каза Петър Ангелов. Ще бъдат закупени компютър и четящо, устройство, което сканира и възпроизвежда гласово информацията.

Членовете на Лайънс клуб Августа - Стара Загора подкрепят още талантливи деца и правят дарения и на социални домове.

Радващо е, че в благотворителните каузи не сме сами, защото ежегодно обединяваме ресурсите си с нашите съмишленици от Ротари клуб, Зонта клуб, Лайънс клуб Тракия, Инер Уил клуб, Обществен дарителски фонд и други, каза още Петър Ангелов.

Рождениците получиха музикални поздрави от малките възпитаници на Дом за деца, лишени от родителски грижи Незабравка, на които клубът традиционно прави дарения, и от танцьори от именития ансамбъл Българе.

В Лайънс клуб Августа - Стара Загора членуват 23 души. Клубът беше отличен през 2012 г. от Дистрикта в САЩ за най-бързо развиващ се.

Лайънс клуб Августа - Стара Загора отпразнува 5 годишни от създаването си с благотворителна инициатива

Лайънс клуб Августа - Стара Загора отпразнува 5 годишни от създаването си

илко груев

Още новини