Начало Новини Актуално КЗП: Предлагат нерегламентирано билети и пакетни пътувания за Световното по футбол

КЗП: Предлагат нерегламентирано билети и пакетни пътувания за Световното по футбол

Актуално

Великобритания сигнализира за основателни съмнения, че сайтът worldcupticketing.com продава нерагламентирано билети и пакетни пътувания, свързани с посещение на срещите от Световното първенство по футбол 2010 г., съобщиха от Комисията за защита на потребителите.

Властите в островната държава са получили потвърждение от организацията, официално определена от Международната футболна федерация (FIFA) за продажба на билети за мачовете от световното първенство, че въпросният търговец - World Cup Ticketing, не е оторизиран от FIFA да продава нито билети, нито пакетни пътувания, предаде Агенция Фокус. Вероятно той предлага билети, които на практика не притежава или които е закупил от FIFA, но няма право да препродава. Възможно е обаче и продаваните билети да са фалшиви.
Към момента е известен адресът на търговеца, публикуван на интернет сайта - 12В Mannerheimintie, Luna House, намираща се в столицата на Финландия Хелзинки. Разследването по случая продължава.
От КЗП съветват на този етап да не се ползва услугите на горепосочения търговец, докато не се изяснят обстоятелствата, свързани с дейността му. Сигналът е постъпил в Комисията за защита на потребителите чрез европейската система СРС.

 

Още новини