Начало Новини Коментари Кузман Илиев: Ако България не влезе в еврозоната, ще задлъжнее с много бързи темпове

Кузман Илиев: Ако България не влезе в еврозоната, ще задлъжнее с много бързи темпове

Коментари

Смятам, че депутатите ще вземат решение за удължаване на бюджета за 2022 г. до 10 юни. Единственото по-притеснително е това, че сложиха лимит на т.нар. единна сметка в БНБ, за какво могат да се ползват средства от там. Това каза икономистът Любомир Каримански в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той заяви, че няма да има проблем с изплащането на пенсиите в следващите два-три месеца.

С бездействието си политиците отместват сериозните проблеми и дефицити, които ще бъдат прехвърлени в следващите години, коментира Любомир Каримански.

Икономистът Кузман Илиев коментира, че около приемането на бюджета се е създала истерия, която е работела в интерес на създаване на правителство на всяка цена.

Време е за финансова дисциплина, тъй като навлизаме в етап на икономически сътресения на глобално равнище, предупреди той. Те ще дойдат при нас със закъснение, но няма да са леки, отбеляза икономистът. „Сега е моментът, в който не може да се появяват някакви политици без отговорност и да натрупват задължения, които ще стават все по-скъпи за изплащане във времето", каза Илиев.

По думите му от записите от срещата на Националния съвет на ПП е станало ясно, че властта корумпира, и е добре че те са станали достояние за българите.

Ако България не влезе в еврозоната, ще задлъжнее с много бързи темпове. „Когато си в борд, харчиш много, задлъжняваш много и в един момент нямаш достатъчно пари."

Източник: Агенция КРОСС

Снимка: БНР

Още новини