Начало Новини Актуално Купуват само малки букети или стрък цвете за 15 септември

Купуват само малки букети или стрък цвете за 15 септември

Актуално

Възможно най-малките букети се търсят за първия учебен ден, стана ясно след репортерска проверка на в."Старозагорски новини" покрай един от "задължителните" дни в годината, когато се купуват цветя. На цветарските сергии на Централния пазар в Стара Загора суетнята на ученици и родители, избиращи букет за любимия учител, беше наистина впечатляваща.

"Занимавам се с търговия на цветя от дълги години - заяви старозагорката Цола Иванова. - Твърдо мога да кажа, че бизнесът е в застой и живва само покрай празници. От моите наблюдения най-търсени за сегашния 15 септември са малките букети и единични цветя. Предпочитанията клонят към герберите, хризантемите и лилиумите..."
Те могат да се купят на цени от 2.50 до 4 лева. Разбираемо е, че повечето родители избират само стрък цвете или скромен букет, защото по-големите и по-пищно украсени букети тази година са доста по-скъпи. Минимумът за избралите по-луксозно изпълнение започва от 10 лева, а и украсата е напълно еднотипна, пише вестник Старозагорски новини.
"Причината за ценовия скок е в борсите, от които се зареждаме. Те вдигнаха цената преди празника. Ние също сме против скъпотията, защото хората в тази криза трудно отделят пари за цветя", роптаят и търговците.

Още новини