Начало Новини Актуално Култовото заведение Бирхалето в Стара Загора се превърна в ирландски пъб

Култовото заведение Бирхалето в Стара Загора се превърна в ирландски пъб

Актуално

Култовото за няколко поколения заралии заведение Бирхалето, което мнозина наричат с любов просто Бирхала, вече посреща гости с коренно променен облик. Скромното доскоро крьчме с повяхваща слава се превърна в уютен ресторант, тип ирландски пъб.

Топлината на дървото, тьмнокеремиденият цвят на декоративните тухли и тьмнокафевият на мебелите, меката светлина, изчистеният дизайн, кацналите покрай част от стените високи столчета са само част от добрите решения, които превръщат неголямото на площ заведение в едно от най-добрите места за отмора и празници под липите. Елегантният и в същото време лишен от излишна помпозност стил се допълва от ретроплакати и картина на... тавана.
Предразполагащият за приятни емоции интериор не е единственото предимство на обновеното Бирхале. Верни на отколешната традиция, настоящите му стопани предлагат на клиентите си над 20 вида нашенска и вносна бира. И, разбира се, полагащите се към нея мезета. В менюто ще откриете вурстчета, дробчета, крилца и още много вкусни изкушения, които са идеална комбинация за едно студено светло или тъмно пиво. Ако пък не сте почитатели на пенливата напитка, имате възможност да съчетаете кулинарните предизвикателства с някое от многобройните винени предложения. Листата с белите и червени вина на заведението наистина е впечатляваща. Редом с тях е голям изборът и на марковите концентрирани алкохолни напитки, които красят витрината зад бара, пише вестник Национална бизнес поща.
Освен уютно място за разпускаща вечер с приятели или делови партньори Бирхалето е и ресторант, в който ще се нахраните с удоволствие на обяд. Обедното меню включва супи, готвени топли ястия, десерти. Младият екип и доброто обслужване също дават своя принос към приятната атмосфера.
Това е само първият етап от обновяването на Бирхалето, обещава един от новите му стопани - Венелин Каравичев. Напролет започва генерален ремонт и на просторната градина отвън. Ще се сменя настилката, ще се засажда зеленина. Всички подобрения ще са дарение за общината. След тях терасата пред театъра ще добие съвсем различен от досегашния вид. Дотогава гостите ще се радват на най-новия пъб на Стара Загора и многобройните удоволствия, които той предлага. На Нова година заведението ще работи и обещава голям купон за клиентите. Кувертът е 35 лв.

Още новини