Начало Новини Актуално Куклен театър от Русия ще гостува в Стара Загора

Куклен театър от Русия ще гостува в Стара Загора

Актуално

Куклен театър

Куклен театър Приказка от Новокузнецк, Русия ще гостува в Стара Загора по покана на Обществен Дарителски фонд и с финансовата подкрепа на Граждански клуб ЛИПА и с любезното съдействие на СНЦ Руски клуб и приятели – Стара Загора.

Актьорите ще представят Иван - царският син на 18 юни от 18,30 часа в Младежки дом, на бул. Св. Патриарх Евтимий 176.

Представлението е предназначено за руската общност в града, както и за изучаващите активно руски език. То е подходящо за деца, младежи и техните родители.

Кукленият театър е в България по проект България – Сибир на Обществен дарителски фонд Новокузнецк. Проектът предвижда развитие на културните, образователните и икономическите връзки с България.

Входът е свободен.

За театъра
Тази година се навършват 70 години от основаването на Новокузнецкия куклен театър Приказка. Той участва в много благотворителни каузи. Една от тях е проектът Куклата лекува – театрално-рехабилитационна програма, която се реализира вече четири поредни години и е насочена към хоспитализирани деца. Според много медицински специалисти подобряването на психологическия статус на младите пациенти има благоприятен ефект върху оздравителния процес и до известна степен допринася за възстановяването им.
Повече информация за Новокузнецкият куклен театър Приказка можете да намерите на неговия сайт.

За постановката Иван - царският син
Режисьор – постановчик е заслужилият артист на Руската федерация, заслужил деятел на изкуствата Юрий Самойлов, а художник-постановчик – Лариса Дуплинская.

Според народните предания много животни били пазители на природните богатства. Например, жабата била покровител на черното злато (въглищата). Оттам се заражда и идеята да се постави спектакъла Иван – царският син по мотиви на руската народна приказка Царкинята жаба. Това е една история за истинската любов и вярност. Истинските чувства издържат на всякакви изпитания.

Още новини