Начало Новини Актуално КТ Подкрепа ще връчи ултиматум на министър-председателя Борисов

КТ Подкрепа ще връчи ултиматум на министър-председателя Борисов

Актуално

Конфедерация на труда Подкрепа не само че ще подкрепи протеста на медицинските работници, насрочен за 15 октомври, но нашите структури ще им окажат и методическа помощ.

В най-скоро време ще бъде насрочена среща с Българския лекарски съюз, на която ще координираме общите си виждания и действия. Отделно от това, ние готвим пространен документ, в който ще бъдат заложени нашите искания и който утре ще бъде връчен на премиера Бойко Борисов."
Това заяви вчера за "Старозагорски новини" областният лидер на КТ "Подкрепа" Михаил Михайлов. Синдикалистът добави, че напълно застава зад думите на подалата оставка здравна министърка проф. Анна-Мария Борисова, че е била "заложник на финансовото министерство", пише вестник Старозагорски новини.
"В нашето обръщение към премиера ще настояваме за смяна на финансовата политика на държавата и преди всичко на финансовия министър, като проводник и защитник на тази политика", каза още Михайлов. Според него проблемът бил, че министър Симеон Дянков "познавал икономиката на книга" и не бил в състояние да се справи с кризисното състояние, в което се намира страната ни. В подкрепа на думите си Михайлов посочи броя на изявленията на министъра, че "вече излизаме от кризата".
"Адресираната до премиера Борисов декларация на КТ "Подкрепа" не включва само проблемите със здравеопазването, въпреки че те са най-болната тема днес", уточни синдикалистът. Той посочи, че в тази декларация ще намерят място и проблемите в други области на българската икономика. Михайлов обаче подчерта, че всички те са свързани със здрави връзки с финансовото министерство, затова промените трябвало да почнат именно от там.

Още новини