Начало Новини Актуално Кризата в строителството остави гробищата на Стара Загора без пръст

Кризата в строителството остави гробищата на Стара Загора без пръст

Актуално

Общината много трудно намира пръст за гробищата в Стара Загора, сподели зам.-кметът по строителството проф. Димитър Динев. Тя била нужна, за да се вдига нивото на терена, който е скалист и наклонен. Липсата на пръст за района на вечните жилища дошла с кризата в строителството.

Докато градежите бележели бум, администрацията едва намирала място къде да депонира пръста. Сега пък заради рязко намалелите изкопни работи, Общината се вижда в чудо откъде да набавя от инертния материал.
Имахме уговорка с Пи Ес Ай да ни карат пръст от магистралата. Оказа се обаче, че и те не вадят достатъчно количества, обясни инж. Митьо Славов.

Намирали се и някои некоректни строители, които, вместо пръст, карали бетонови отломки. Това създавало грижи на гробарите и предизвиквало недоволство у роднините на покойниците.
Заради липса на доставки от други места, фирмата, която подготвя новия терен в северозападния и западния край, се принудила да притиква пръст от едно място на друго в гробищния парк.
Напълно завършен и на път да бъде одобрен е проектът за изграждане на стена за урнополагане. Заради липса на предвидени пари в тазгодишния бюджет обаче, строителството й вероятно ще стартира догодина, уточни инж. Славов.

Информация: вестник Новината

Още новини