Начало Новини Актуално Кризата удари и коледната украса в Стара Загора

Кризата удари и коледната украса в Стара Загора

Актуално
Коледа - Стара Загора

Монтажът на коледната украса в Стара Загора ще започне най-вероятно от днес, съобщи Боян Даскалов от Общинската администрация. Стара Загора ще бъде пременена празнично с елементите и лампичките, с които миналата година спечели наградата на телевизия Pro BG за най-ефектно украсен град.

Икономичните играчки и светлини за първи път бяха монтирани преди три години. Сини феерични гирлянди смениха на фасадата на Общината поостарелия и енергоемък Дядо Коледа с камбанки. Общинарите имаха идея да обогатяват всяка година украсата с нови елементи, но финансовата криза с последвалата липса на пари за екстри осуети намерението им. Планирано бе и да се купи изкуствена елха, но и това не се случи, защото цената й е около 25 хил. лв.

Елхата ще бъде запалена на 17 декември. Дръвчето ще бъде отрязано от разсадника на Общината.
"Въпреки че няма достатъчно средства и тази година ще се опитаме да изненадаме с нещо старозагорци", обеща Боян Даскалов.
Коледният базар ще бъде открит на 1 декември. Сглобяемите магазинчета с подаръци и играчки ще останат по бул. "Цар Симеон Велики" между джамията и ул. "Парчевич" до Ивановден.

Информация: вестник Новината

Още новини