Начало Новини Актуално Кризата повлия много силно на М+С Хидравлик, но най-страшното вероятно е отминало

Кризата повлия много силно на М+С Хидравлик, но най-страшното вероятно е отминало

Актуално

Ще извършим оптимизация на производството си. Планираме инвестиции в ново оборудване, а за него ще са ни необходими нови квалифицирани служители, казва Николай Обретенов, прокурист на М+С Хидравлик АД - Казанлък. М+С Хидравлик АД - Казанлък има 45-годишна история. Дружеството е водещ производител на нискоскоростни, високо моментни, орбитални, хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки и аксесоари за тях.

М+С Хидравлик е частна фирма. Собствеността се поделя между двахолдинга - Стара планина и Индустриален капитал, и РМД от служители, които притежават 22% от акциите, пише вестник Национална бизнес поща.
В момента във фирмата работят 850 души. От 1 януари 2009 г. прокурист на дружеството е Николай Обретенов. Той работи в М+С Хидравлик от 1994 г. По специалност е машинен инженер и е започнал като конструктор.
Заради кризата във фирмата се наложи редуциране на състава. Направихме съкращения, намалихме работното време. Засега успяваме да задържим нивото и нямаме загуба на клиенти. Кризата ни повлия много силно, тъй като 98% от продукцията ни се изнася в Европа и САЩ. Лошото още не ни е отминало съвсем. Пазарът е изключително динамичен и нашите продажби са само по предварителни поръчки. Надявам се обаче най-страшното вече да е зад гърба ни. Не очаквам да се налагат повече съкращения на работници.
Ще извършим оптимизация на производството в други насоки. Възнамеряваме да инвестираме в ново оборудване, а за него ще са ни необходими квалифицирани служители, заяви г-н 06ретенов.

Още новини