Начало Новини Актуално Кристалина Георгиева: Забраната за тютюнопушенето трябва да остане (видео)

Кристалина Георгиева: Забраната за тютюнопушенето трябва да остане (видео)

Актуално

Кристалина ГеоргиеваВ Европа много се цени здравето на хората и на базата на доказаната вреда от пушенето, в голяма част от европейските страни темата с неговата забрана на закрити места, е пратена в миналото. Това заяви българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Тя посети Казанлък заедно с 20-членния си екип по покана на ръководството на Общината в рамките на Празниците на розата. Те разгледаха Етнографския комплекс и Казанлъшката гробница.

Никъде не е било лесно след забраната на цигарите, навсякъде в началото е имало спорове дали трябва или не, но в крайна сметка ползата за обществото е безспорна и така наречената вреда за икономиката никъде не е доказана да я има. Нека да видим как ще се развие тази дискусия в България. Аз се надявам, че това което беше решено с много спор миналата година, ще се запаси и че ние ще направим правилния избор за здравето на българите, каза още еврокомисарят.

Тя коментира и отзвука в Европейската комисия относно законодателните промени у нас в сектор Сигурност. Комисията се интересува в рамките на механизма и тези, които се занимават с темата за това как в България върви борбата с организираната престъпност, много внимателно следят, както винаги това, което се решава в България. Ще има ангажираност от компетентните ми колеги и те ще могат да отговорят детайлно, след като се запознаят с решенията.

По традиция, уредниците на Етнографския комплекс в Казанлък почерпиха българския еврокомисар Кристалина Георгиева и нейния екип с прочутите гюлова ракия, гюлов ликьор и сладко от рози.

Венета Асенова

Още новини