Начало Новини Актуално Красимир Дачев: БТПП иска нови мерки и стратегия за бързо възстановяване на икономиката ни

Красимир Дачев: БТПП иска нови мерки и стратегия за бързо възстановяване на икономиката ни

Актуално

Красимир ДачевБългарската търговско-промишлена палата иска нови мерки и стратегия за бързо възстановяване на икономиката ни. 19 мерки са изпратени на парламентарните комисии. Ние акцентираме на нови неща, свързани с преструктуриране на програмите в селското стопанство, да не се плащат данъци, когато предприятие е затворено, каза за Денят ON AIR зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев.

По думите му мярката 60/40 е била реверанс към профсъюзите и работниците, тя не била насочена към работодателите. Премахват се голяма част от формалните задължения и плащане на определени такси, става по-облекчено, така че ще има и положителен ефект от тази пандемия. На нож съм с този колективен плач към правителството, добави Дачев. Според него никога досега правителство не е давало толкова много средства в подкрепа на бизнесите. Докато започнем да усвояваме тези пари, ще забравим за коронавируса. 

Винаги ще има хора, които критикуват, смята Дачев. Той изрази мнение, че бизнес, който взима грант от Европа или от държавата, няма как да е устойчив.

Грешка е, когато даваш на някого нещо, без да го е заработил. Сега се дават пари на фирми, които не заслужават. Ако не си конкурентен в момент на възход, в момент на престой пак ще си неконкурентен, коментира още Красимир Дачев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че без Китай трябва да купуваме всичко много по-скъпо и много по-некачествено. И допълни, че тези, които работят самоотвержено пак ще се върнат на пазарите с двойно по-голяма сила.

Държавата трябва да прави рамката и да гарантира сигурността, не е работа на държавата да се занимава с бизнеса. Искаме да бъдем независими, а при най-малкия проблем искаме държавата да ни помага. От юни всичко ще е пълно, на хората им писна да стоят вкъщи, заключи Дачев.

Вижте целия разговор във видеото - Bulgaria ON AIR

Още новини