Начало Новини Актуално Красимир Червилов е трети зам. областен управител на Стара Загора

Красимир Червилов е трети зам. областен управител на Стара Загора

Актуално
1Красимир ЧервиловСъс заповед на министър-председателя Бойко Борисов от 22 май 2018 г. за зам. областен управител на област Стара Загора е назначен Красимир Симеонов Червилов.
Според решение на Министерски съвет с промени в Устройствения правилник на областните администрации броят на заместник областните управители в Софийска област и в област Стара Загора се увеличи от двама на трима.
Промяната е свързана с подобряване на координацията в дейността на областните администрации, необходимостта от активна работа с представители на бизнеса за реализиране на политики на местно равнище, с възлагане на специфични дейности, свързани със стопанисване и управление на язовири и охрана на обекти.
Увеличението на числеността в двете областни администрации се извършвачрез компенсирана промяна за сметка на други структури.
Красимир Червилов е роден на 25 юни 1965 г. в Стара Загора. Завършил е Средното музикално училище в родния си град. След това завършва оперно пеене в Държавната музикална академия Панчо Владигеров, София. Има и магистратура по Публична администрация от Стопанския факултет на Великотърновския университет Св. Св. Кирил и Методий.
Работил е в Радио Стара Загора. През последните 3 години е бил зам.-директор на Държавна опера Стара Загора.
Днес Красимир Червилов бе посрещнат в Областна администрация от областния управител Гергана Микова.

Още новини