Начало Новини Актуално Край Богомилово започна оглед на падналия частен самолет

Край Богомилово започна оглед на падналия частен самолет

Актуално

Започна оглед на мястото край cтарозагорското село Богомилово, където частен самолет на бизнесмена Младен Стоянов се приземи аварийно в неделя. Огледът се извършва от двама представители от звеното "Разследване на произшествия във въздушното, водното и жп пространство" от Министерството на транспорта.
В зависимост от сложността на разследването ще се състави и пълната комисия за установяване на причините за инцидента.

Младен Стоянов заяви пред БНР, че още при закупуването на двуместния самолет от Словения той е имал документ за техническа годност, а в България също е преминал технически преглед. Самолетът е "втора ръка", но е само със 130 летателни часа, пише вестник Старозагорски новини.
Младен Стоянов и британският инструктор Р.О. на 58 години са извършвали опознавателен полет, при който двигателят на летателния апарат е спрял да работи. Англичанинът е бил нает от бизнесмена, тъй като в България нямало инструктори за този вид самолети ("LZ POK Екстра 300 L"). При аварийното кацане самолетът се закачил в електропровод.
Направените кръвни проби на инструктора и на собственика не са отчели наличие на алкохол. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава. В четвъртък британският гражданин ще бъде разпитан с лицензиран преводач.

Още новини