Начало Новини Актуално Кръговият пътен възел на АМ Тракия - без гумени ограничители на скоростта

Кръговият пътен възел на АМ Тракия - без гумени ограничители на скоростта

Актуално
магистрала Тракия

Кръговият пътен възел в края на Лот 1 на автомагистрала Тракия няма да бъде обезопасен със светлоотразителни гумени ограничители на скоростта. Единствената мярка заради неразумните шофьори, която ще бъде предприета, е увеличаването на дълбочината на вече съществуващите фризове по пътното платно. Това заяви Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ), при посещетие на изграждането на отсечката между Стара Загора и Нова Загора.

От сектор Пътна полиция - Стара Загора многократно са изпращали писма с настояване за поставяне на огриничаващите скоростта кабари, заради честите катастрофи с ранени и убити. След разговор областният управител на Стара Загора Йордан Николов е получил обещание от страна на новия председател на АПИ Сергей Михалев, че проблемът ще бъде решен.

В края на март директорът на Областно пътно управление - Стара Загора инж. Петър Николов съобщи, че е изготвил необходимата документация за поставянето на гумени ограничители и изрази очакване, че това ще стане до седмица.

След няколко месеца кръговият пътен възел няма да съществува в този вид, затова поставянето на гумени ограничители, ще са пари, хвърлени на вятъра, каза още Лазар Лазаров. Според него, по-дъблоките фризове на пътното платно ще имат същия ефект, но само за разумните шофьори, които спазват ограничителните знаци.

Още новини