Начало Новини Актуално КонтурГлобал ще помага за почистването на р. Соколица

КонтурГлобал ще помага за почистването на р. Соколица

Актуално

Ръководството на ТЕЦ КонтурГлобал Марица-изток 3 ще съдейства за почистването на коритото на река Соколица, съобщи кметът на гълъбовското село Обручище Илия Марков. Жителите му са потърпевши от натрупването на наноси и преливането на реката, което в началото на февруари стана причина за наводнението на много къщи и дворове.

Преди празниците разговаряхме с директора на централата Куинто ди Фернандо. Договорихме се да се направи една работна група, в която ще влязат представители на община Гълъбово, на Областната администрация и на централата. Така ще се определят рисковите участъци на реката и ще започне почистването им, поясни кметът. От централата, както и от другите големи предприятия в региона, помогнаха и при разчистването след наводнението и възстановяването на дигата.

Поройните дъждове повредиха и два моста и връзката между кварталите на селото беше нарушена. Възстановяването от последното наводнение върви бавно и жителите на Обручище се молят да няма нови бедствия, пише вестник Старозагорски новини.

Още новини