Начало Новини Актуално КонтурГлобал с награда за подкрепа на библиотека

КонтурГлобал с награда за подкрепа на библиотека

Актуално
КонтурГлобал грамотаБългарската библиотечно-информационна асоциация обяви победителите в Годишните библиотечни награди 2017 година. На 15 май 2018 г. в София се състоя официалната церемония по тържественото откриване на 13-тата Национална библиотечна седмица под надслов Достойно бъдеще за нашите библиотеки.
В рамките на събитието бяха обявени и отличените в Годишните библиотечни награди на ББИА за 2017 г. За втори пореден път американската компания КонтурГлобал Марица-изток 3, собственик на едноименната топлоцентрала в комплекса Марица-изток бе отличена в категория Подкрепа на библиотеките. Енергийната компания бе номинирана за наградите от своите партньори - Регионална библиотека Захарий Княжески Стара Загора като признание за дългогодишното сътрудничество.
КонтурГлобал Марица-изток 3 от години подкрепя най-голямата библиотека в регион Стара Загора, подпомагайки обогатяването на библиотечния фонд и подобряването на материалната база на една от най-авторитетните културни институции в Града на липите. През 2017 г., по случай празника на Стара Загора, компанията дари на библиотеката повече от 200 тома художествена литература със заглавия на известни чуждестранни и български автори, три компютърни конфигурации, високотехнологичен скенер, както и абонамент за пет специализирани списания на тема енергетика, минно дело и екология.
Наградата бе връчена на Надя Синигерска-Бохорова, мениджър Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на компанията, с пожелание от организаторите партньорството между библиотеката и енергийната компания да продължи да се развива и в бъдеще като пример за успешно сътрудничество между бизнес и културна институция.

Още новини