Начало Новини Актуално „КонтурГлобал Марица-изток 3“ стана общински благодетел на годината

„КонтурГлобал Марица-изток 3“ стана общински благодетел на годината

Актуално
КонтурГлобалПо време на Дванадесетата годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), бяха връчени годишните награди на сдружението за активни общини и организации, подкрепящи местните общности.
Благодарение на номинацията на Oбщина Гълъбово енергийната компания „КонтурГлобал Марица-изток 3“, собственик на едноименната топлоцентрала, бе отличена с награда „Дарител на общините“ за 2017 г. в категория „Подкрепа за малки общини“.
Американската компания и Община Гълъбово от години си сътрудничат успешно по редица проекти, свързани с подобряване на стандарта на живот на жителите на града. Според подписаното дългосрочното споразумение ежегодно се осъществяват социални проекти на стойност до 500 000 лв. с цел подобряване стандарта на живот на местната общност.

 Именно по това споразумение през 2016 г. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши основния ремонт на спортна зала „Енергетик“ на стойност 714 398 лв. Спортната зала е център за провеждане на всички спортни мероприятия в общината, но не е била ремонтирана от построяването си и преди старта на проекта е в окаяно състояние.

В обновената зала вече се провеждат множество спортни събития, сред които и два от най-значимите турнири от спортния календар на Общината - Регионалното състезание за хора с увреждания, което ежегодно събира над 130 участници и е единствено по рода си в страната, и Международният турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Д. Ройдев“.

 

Още новини