Начало Новини Актуално КонтурГлобал Марица Изток 3 спечели приза Най-голям корпоративен дарител

КонтурГлобал Марица Изток 3 спечели приза Най-голям корпоративен дарител

Актуално
1награда КонтуртГлобалТринадесетото издание на наградите в областта на устойчивото развитие - Най-голям корпоративен дарител на Българския дарителски форум се проведе в София. Домакин на церемонията по традиция бе Президентът на Република България, Румен Радев. Наградите се връчват според финансовите и нефинансовите инвестиции на компаниите през изминалата 2017 г., както и за положен доброволен труд от страна на служителите им.
КонтурГлобал Марица Изток 3 беше обявена за победител в категорията Нефинансови дарения. КонтурГлобал Марица Изток 3 спечели отличието в надпреварата с множество изявени компании с мащабни програми за социални инвестиции, реализирайки в 2017г. дарения на обща стойност 814 488 лв.
Важно е да даваме пример за подражание на младите хора. Трябва да даряваш сърце, надежда, идеи, труд и да правиш обществото по-съпричастно към идеята за по-добра България.Държавата, бизнесът и гражданите имат общи цели и работят заедно, за да има една България, в която да искат да учат и останат децата ни, призова президентът.
От името на целия екип на КонтурГлобал Марица Изток 3 сподели Красимир Ненов, изпълнителен директор на компанията: Като съвестни корпоративни граждани се стараем ежедневно да вършим работата си по най-добрия начин. Използваме местни суровини и така допринасяме за енергийната независимост на страната. Инвестираме в щадящи за околната среда технологии. Грижим се всички, с които работим, да се прибират след работа у дома здрави. Особено важни за нас са инвестициите, които правим в подобряване качеството на живот на общността и в бъдещето на човешкия капитал. В рамките на програмата ни за социални инвестиции подадохме ръка на деца и възрастни в неравностойно положение. Отворихме нов простор за игра и активен живот за нашите съседи и приятели. Подкрепихме борбата за опазване екологичното разнообразие на страната ни. Тази награда ще ни даде още енергия и вдъхновение за правене на добро и в бъдеще.
Сред множеството проекти за социални инвестиции, реализирани през 2017 г. се открояват:
Ние сме pазлични, но не безразлични - каузата, зад която КонтурГлобал Марица Изток 3 застава за поредна година до Общинската организация на хората в неравностойно положение в Гълъбово и Община Гълъбово, за да подкрепи уникалното спортно събитие Спортни игри за хора с увреждания. Игрите се провеждат в обновената от компанията спортна зала Енергетик в Гълъбово, която е оборудвана в съответствие с всички спортни стандарти. Осигуреният при ремонта безпрепятствен достъп за хора с увреждания предостави на почти 100 участници на възраст между 14 и 70 години от цялата страна изключителната възможност да бъдат активни по достъпен за тях начин, да се социализират и да отпразнуват силата на спортния си дух.
Пример за успешна социална синергия е съвместния проект на КонтурГлобал Марица Изток 3 с Община Стара Загора и неправителствената организация Гражданско сдружение Алтернатива 55 - Приложение на специализирана система за комуникация с поглед АСИСТ. Същността на проекта включва осигуряване на иновативна апаратура за управление на компютър с поглед и провеждане на поредица обучения за работа с нея на специалисти, предоставящи социални услуги на деца с увреждания и техните родители. Така наречената Система за комуникация с поглед (АСИСТ) подпомага способностите за комуникация, обучение, развитие на деца с ГРР (генерализирани разстройства в развитието), като по този начин способства подобряването на техния живот и приобщаването им към обществото.
КонтурГлобал Марица Изток 3 дари съвременен криостат AST 500 на Комплексния онкологичен център в Стара Загора. Новата, напълно автоматична апаратура осигурява бързи и надеждни патохистологични резултати на пациентите по време на самата операция, което е от изключително значение за тяхното правилно лечение. Комплексният онкологичен център Стара Загора е единственото лечебно заведение от този тип в региона и обслужва населението на четири области – Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали.
КонтурГлобал Марица Изток 3 направи подарък на Регионалната библиотека Захарий Княжески. Институцията получи над 190 заглавия на известни чуждестранни и български автори за библиотечния си фонд и годишен абонамент за пет специализирани издания в сферата на енергетиката, минното дело, както и три компютърни конфигурации и модерен скенер за читалните на библиотеката.
Новоизграденият парк Езерото на стойност 650 000 лв. предлага на жителите и гостите на град Гълъбово места за отдих на метри от прохладата на язовир Розов кладенец. Проектът, разработен съвместно от екипите на Община Гълъбово и КонтурГлобал Марица Изток 3, е изцяло съобразен с нуждите на местните жители и включва обезопасено футболно игрище със специализирана настилка, пясъчно поле за плажни спортове, напълно оборудвана фитнес зона, детска площадка, фонтан и дървени беседки.  

Още новини