Начало Новини Актуално КонтурГлобал Марица Изток 3 получи отличие на Годишните награди за отговорен бизнес

КонтурГлобал Марица Изток 3 получи отличие на Годишните награди за отговорен бизнес

Актуално

КонтурГлобал Марица Изток 3 КонтурГлобал Марица Изток 3 беше удостоена с трето място в категория Инвеститор в обществото по време на 12-ите Годишни награди за отговорен бизнес, организирани от Българският форум на бизнес лидерите. Наградата за проекта Добра компания, добри служители беше връчена лично от президента на Република България Росен Плевнелиев.

В тази категория се състезаваха 17 проекта, като на първо място бе отличен проектът на Пощенска банка с Най-добър старт за всяко дете , а второто място грабна Нова Броудкастинг Груп с Промяната – програма за социално предприемачество, съобщиха от пресцентъра на енергийната компания.

Вероятно всеки в тази зала е чувал по нещо за сектор Енергетика: познати са Ви думи като мегавати, проценти, безопасност. Но с тази награда мисля, че всеки ще узнае, че в българските енергийни компании работят професионалисти с добри сърца. Тази награда е признание за всеки от моите колеги. Благодаря им за доверието! Нека тази награда да е въхновение и за всички Вас! , каза Даниел Киряков, мениджър Комуникации и корпоративна социална отговорност.

КонтурГлобал Марица Изток 3 започна своята програма за дарителство от работното място през март 2014 г. със Седмица на Доброто . Пред служителите на компанията бяха представени всички предварително избрани каузи лично от техни представители.

Абсолютно доброволно, без натиск от работодателя, мениджмънта или от отдел Комуникации и корпоративна социална отговорност служители на компанията се включиха в даряването на средства с убеждението, че творят добро. Опитът на компанията говори, че хората се вдъхновяват да участват във внимателно подбрани дарителски каузи, когато имат възможност да се срещнат с реалните бенефициенти.

Общата сума, дарена от служителите през 2014 г., е 17 290 лв. (8 840 евро), които компанията допълни в съотношение 1:1. Окрилен от признанието и преди всичко от съзнанието за обществената полезност и добротворие, екипът на КонтурГлобал Марица Изток 3 е решен да продължи инвестирането в социалноотговорни каузи дори в трудни за бизнеса икономически времена.

За каузите

  • Приемна грижа, представена от Сдружение Самаряни
  • Превенция на изоставяне на бебета, представена от Фондация За нашите деца
  • Зелена кауза, представена от Спасителен център за диви животни, Стара Загора
  • Подкрепа за деца с аутизъм, представена от Сдружение Алтернатива 55 , Стара Загора
  • Стипендиантска програма Готови за успех на Фондация Помощ за благотворителността в България , насочена приоритетно към студенти и ученици от Област Стара Загора.

Каузите са подбрани така, че дарените средства да са от полза предимно на организации в Област Стара Загора и да се припознават като близки от страна на служителите. Синергията между усилията на отделния служител и удвояването на сумата от страна на КонтурГлобал Марица Изток 3 е в основата на успеха на проекта.

2015

За КонтурГлобал Марица Изток 3

КонтурГлобал Марица Изток 3 е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal, която е независим производител на електроенергия. Освен това централата гарантира енергийната независимост на България, като използва местно гориво и снабдява националния пазар на електроенергия.

В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 (908 МВт) - една от четирите топлоелектрически централи в комплекса Марица-изток . Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. КонтурГлобал Марица Изток 3 произвежда чиста и надеждна електроенергия на конкурентна цена, като използва местни енергийни ресурси.

Още новини