Начало Новини Актуално КонтурГлобал Марица Изток 3 подкрепи ученици и студенти да продължат образованието си

КонтурГлобал Марица Изток 3 подкрепи ученици и студенти да продължат образованието си

Актуално
1стипендии КонтурГлобалНа 9 ноември в Стара Загора фондация Бикоуз посрещна стипендиантите на програмата Готови за успех за тринадесета поредна година. Инициативата подпомага отлични ученици в 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция.
През 2018 г. КонтурГлобал Марица Изток 3 отново застана до дългогодишните си партньори от фондация Бикоуз. Компанията подкрепя инициативата като част от своята програма Дарителство по ведомост. Служителите на КонтурГлобал Марица Изток 3 отделят средства ежемесечно за тази кауза под формата на индивидуални дарения, които компанията удвоява.
Стипендиите са осигурени изцяло от дарения, като стипендии за 2018/2019г. получават 22 ученици и 69 студенти. Водещ критерий при избора на кандидати е техният среден успех,а като минимум те трябва да имат над 5.00 за студенти и над 5.50 за ученици. Броят на стипендиите Готови за успех зависи от сумата на набрани през годината дарения. Стипендия за студент осигурява 2000 лева, а за ученик в 12-ти клас – 1000 лева.
КонтурГлобал Марица Изток 3 подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения, отличен успех и са целенасочени, мотивирани и активни. Чрез тази програма стипендиантите не само имат възможност да продължат образованието си, но и да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели.
Никол, студентка по медицина 4 курс, сподели, благодарейки на дарителите: Научихте ни на нещо важно: да искаме да сме от другата страна – повече от 50% от стипендиантите по програмата стават дарители по нея след излизането си.
Надя Синигерска-Бохорова, мениджър Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие в КонтурГлобал Марица Изток 3 се обърна към присъстващите в залата със следните думи: Благодарим ви, за усилията, които полагате да блестите, за смелостта, която ви води и удовлетворението, което носите на всички, които ви подкрепят.

Още новини