Начало Новини Актуално КонтурГлобал Марица Изток 3 отбеляза Световния ден за здраве и безопасност при работа

КонтурГлобал Марица Изток 3 отбеляза Световния ден за здраве и безопасност при работа

Актуално

КонтурГлобал Марица Изток 3 Световен ден здраве безопасностКонтурГлобал Марица Изток 3 отбеляза Световния ден за здраве и безопасност при работа с наситена от събития програма, насочена към служителите, техните семейства и фирмите-изпълнители на компанията. Традиционно на този ден служителите на компанията почетоха и паметта на загиналите при трудови злополуки свои колеги, както и на тези по света, като положиха цветя на Мемориалната плоча в електроцентралата.

Датата на световното събитие съвпадна с новата глобална инициатива на ContourGlobal наречена Safety Focus Day. Тя се провежда от началото на 2013 г. на всяко тримесечие и има за цел подобряване показателите по безопасност, повишаване информираността на персонала на компанията по света и развитие на култура по безопасност.

Акцентът за 2013 г. на Световния ден за здраве и безопасност и здраве при работа, който се организира ежегодно от Международната организация по труда, е върху превенцията на професионалните заболявания. Работещите в КонтурГлобал Марица Изток 3 бяха запознати подробно с темата по време на събитието по безопасност Предпази здравето си, вместо после да лекуваш болести. Презентацията беше изнесена от специалисти по безопасност и медицинския екип на обекта. Специални гости бяха вр.и.д. директор на Регионалната инспекция по труда в Стара Загора Йордан Йорданов и Красимир Вачков, експерт в инспектората.

За нашата компания безопасността е ежедневен приоритет, но събития като днешното помагат на служителите да бъдат по-информирани и да намерят време и да преосмислят начина си на живот, хранене, отношение към почивката. Следвайки нашето водещо мото Всеки се прибира у дома невредим, всеки ден, навсякъде, ние трябва да продължим да сме взискателни към безопасността на нашите колеги и на фирмите-изпълнители, както и да правим нужното, за да предпазваме здравето си от професионални заболявания. каза в обръщение към служителите Гари Левсли, изпълнителен директор на КонтурГлобал Марица Изток 3.

Целодневната програма в България включваше разнообразни събития - от тренировъчно противопожарно учение и обиколки по безопасност в електроцентралата, до посещения на обекта на участници в Семейния проект за безопасност. Също така бе даден старт на Семеен конкурс за здравословни готварски рецепти. Служителите проверяваха знанията си за различните аспекти на безопасната работа по време на забавна тематична викторина и обядваха със специално здравословно меню в столовата на електроцентралата.

Традиционно бе проведен избора и награждаването на победителя за първото тримесечие на 2013 г. в конкурса Докладване на почти инциденти и опасни ситуации. Отличието бе присъдено на Златко Бохуров, Експлоатация, след като неговото име бе изтеглено от Йордан Йорданов.

В духа на отговорност на компанията към нейните партньори, бяха проведени и специални семинари по безопасност с фирми-изпълнители, а персоналът им бе включен във викторината по безопасност. По този начин компанията показва своята грижа и отношение към хората от фирмите-изпълнители, както и демонстрира целта си те да развиват своето ниво на практическа безопасност.

Българските служители на компанията станаха съпричастни с колегите си от другите страни по време на Глобалната презентация по безопасност, в която се включиха колеги от всички локации – електроцентрали и офиси – на четирите континента, на които ContourGlobal оперира. На нея бе докладвано представянето на компанията по отношение на безопасността в глобален мащаб и бяха споделени целите до края на годината.

Широката комуникационна кампания, протичаща по всички вътрешнофирмени канали за връзка, беше от голямо значение за разпространяването на посланието за безопасност и здраве при работа в КонтурГлобал Марица Изток 3.

За КонтурГлобал Марица Изток 3

КонтурГлобал Марица Изток 3 е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal. В България, ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 - една от четирите топлоелектрически централи в комплекса Марица-изток. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. КонтурГлобал Марица Изток 3 е произвежда достъпна електроенергия на ниска цена по екологосъобразен начин.

И през 2013 г. КонтурГлобал Марица Изток 3 е партньор на Годишните награди Добрият самарянин, организиран от Сдружение Самаряни, гр. Стара Загора, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Служителите на КонтурГлобал Марица Изток 3 и техните семейства отбелязаха Световния ден на здраве и безопасност

Още новини