Начало Новини Актуално Контролната комисия на БСП отхвърли жалбата на Бойчо Биволарски

Контролната комисия на БСП отхвърли жалбата на Бойчо Биволарски

Актуално

Общопартийната контролна комисия (ОПКК) на БСП отхвърли жалбата на бившия председател на Общинския съвет на партията в Стара Загора Бойчо Биволарски, потвърди председателят й Мая Манолова. Решението е взето единодушно. Бойчо Биволарски сезира комисията за нарушения при избора на председател на Общинската отчетно-изборна конференция на столетницата.

Припомняме, че на 22 април разпадането на кворума и отсъствието на Биволарски, който получи 126 гласа, осуети балотажа, пише вестник Старозагорски новини. Така се стигна до второ заседание, проведено на 5 май, когато бе направен отвод на кандидатурата му и във втория тур социалистите трябваше да избират между втория и третия - Илия Златев и Трифон Митев. При гласуването спечели Илия Златев, който оглави организацията. Бойчо Биволарски е посочил процедурни нарушения и нарушения на партийния устав, обяви самият той, след като подаде жалбата. Заради тях се заговори за нелегитимност на избора.
В края на юни представители на ОПКК дойдоха в Стара Загора, изслушаха двете страни и разговаряха с активисти на БСП. В устава не е фиксиран срок, в който комисията да се произнесе. Решението е взето на заседанието в събота, 21 юли, след като е имало ново изслушване. Окончателният писмен отговор, от който ще станат ясни мотивите, ще бъде получен днес в ОбС на БСП.

Още новини