Начало Новини Актуално Контролната комисия на БСП идва в Стара Загора

Контролната комисия на БСП идва в Стара Загора

Актуално

Представители на общопартийната контролна комисия (ОПКК) на БСП пристигат днес в Стара Загора във връзка с жалба на кандидата за общински лидер на партията доц.Бойчо Биволарски. Припомняме, че на първия тур за избор на местен лидер на 22 април т.г. Биволарски получи най-много гласове (126), следван от Илия Златев, но на продължението на общинската конференция на 5 май т.г., след гласуван отвод, той беше отстранен от надпреварата и на втория тур се явиха Илия Златев и областният лидер Трифон Митев, като след вота Златев спечели председателското място с 97 гласа за срещу 73 за Митев.

Веднага след случилото си Биволарски заяви, че ще сезира ОПКК за грубо нарушение на партийния устав, пише вестник Старозагорски новини.
Както конференцията на 22 април, така и продължението й на 5 май бяха белязани със скандали, незапомнени досега в местната история на БСП.
Днес се очаква представителите на контролната комисия да изслушат двамата конкуренти - доц.Биволарски и Илия Златев, както и да съберат факти и мнения за отминалия скандален партиен форум.
В устава на БСП не е фиксиран срок, в който комисията, оглавявана от депутатката Мая Манолова, трябва да се произнесе, но се очаква това да стане след един месец.

Още новини