Начало Новини Актуално Консорциум от немски, френски и австрийски компании ще инвестира не по-малко от 608 милиона евро в Летище София

Консорциум от немски, френски и австрийски компании ще инвестира не по-малко от 608 милиона евро в Летище София

Актуално

концесия Летище СофияМинистър-председателят Бойко Борисов присъства на подписването на договора за концесия за строителство на обект Гражданско летище за обществено ползване – София, който е публична държавна собственост, съобщи пресслужбата на кабинета. Днешното подписване на концесията на Летище София е показателно за това, че нашите европейски партньори са добре дошли в България, каза Борисов.

Процедурата за концесионер беше спечелена от консорциум Соф Кънект, с летищен оператор Мюнхен, в който участват немски, френски и австрийски компании, се казва в прессъобщението. С такива европейски партньори съм убеден, че България ще върви напред. Надявам се, че Летище София ще продължи да работи като едно от най-добрите в региона, е подчертал премиерът Борисов.

Инвестициите на концесионера ще бъдат в размер на не по-малко от 608 милиона евро за срока на концесията – 35 години. Те ще бъдат насочени към подобряване и усъвършенстване на нивото на обслужване на Летище София, осигуряване на надеждност, достъпност, поддръжка, безопасност, сигурност, здраве и околна среда.

Още новини