Начало Новини Актуално Конкурс: Идеи за приложение на поликарбонатни и акрилни листове в изграждането на градската среда и интериор

Конкурс: Идеи за приложение на поликарбонатни и акрилни листове в изграждането на градската среда и интериор

Актуално

Идеи за приложение на поликарбонатни и акрилни листове в изграждането на градската среда и интериорI. Инспирация

Големите артисти знаят как да работят със светлината. Големите архитекти и дизайнери търсят най-добрите материали, за да внесат светлината във всяко пространство, а така също да създадат търсената от тях атмосфера.

Плазит - Полигал Груп произвежда широка гама от флексибилни, термопластични листове, които са идеално решение за много покрития, остъклявания, горни осветления, информационни знаци и интериорни дизайнерски решения. Те дават възможност за перфектен контрол на осветлението, топлоизолацията, UV защита, както и за прилагане на подходяща текстура и цвят за всеки проект.

II. Организация

Правейки широкоизвестен факта, че Панхим, който се намира на територията на нашия град, е водещо предприятие в групата Плазит - Полигал, която на свой ред е световен лидер в производството на тези листове, предлагаме конкурс за идеи, организиран в партньорство между Панхим и Община Стара Загора с активно участие на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Регионалната колегия в Стара Загора на Камарата на архитекстите в България, Съюза на българските художници - Дружество Стара Загора.

III. Характеристика и области на приложение на материала

Материалите притежават качества и предимства като:

 • · превъзходна термоизолация
 • · контролирана дневна светлина
 • · здравина и устойчивост
 • · гъвкавост и бързина на инсталиране
 • · добра пожароустойчивост
 • · ниско тегло
 • · възможност за стопиране на UV лъчения
 • · приветливо въздействие

Намира широко приложение в:

 • · агробизнеса - целогодишна максимална натурална светлина и термоизолация
 • · архитектурата - всякакви видове светли покриви, горни осветления от различен тип, ограждащи стени, звукоизолиращи прегради
 • · дизайна - креативен дизайн с безкрайни възможности за приложение на всякакви цветове осветление.
 • · елементи на информацията и рекламата - леки и ефективни материали с оптимална дифузия на светлината за всякакви цели.
 • · Постигане на социална дистанция - изискване, което по всяка вероятност ще има дълъг срок на действие.

IV. Цел

Конкурсът има за цел да разкрие нови възможности за приложение на материали от поликарбонат и акрил в различни елементи на градската среда и интериора в област Стара Загора и страната, както и да провокира реализацията на различни по вид, мащаб и обхват иновативни произведения на архитектурата, дизайна и декоративното изкуство.

V. Предмет на конкурса

Предмет на конкурса са предложения за градската среда, екстериора на всякакъв вид съоръжения, елементи на рекламно - информационната система, представени в свободна техника и мащаб, които ще бъдат оценявани без оглед на категорията си.

Предложенията могат да бъдат например:

 • беседки, слънцезащитни покрития, павилиони, навеси, пейки, укрития, базари, художествени инсталации по различни поводи и празници, козирки, фасадни елементи, покриви и покривни елементи, рекламно - информационни елементи, знаци и репери, информационни табели, скулптури.

VI. Награди

Ще бъдат раздадени 10 награди от 500 лв., осигурени от Възложителите.

VII. Жури

Предложенията ще бъдат оценени от жури в състав:

 1. Представител на Панхим - Председател
 2. Представител на Община Стара Загора
 3. Представител на Търговско-промишлена палата Стара Загора
 4. Представител на СБХ
 5. Представител на КАБ
 6. Представител на ВТУ

Номинациите за членове на журито ще бъдат обявени от КАБ - РК Стара Загора до 01.09.2020 година

VIII. Срок

 • Начало на конкурса - 15.06.2020 г.
 • Край на конкурса - 15.09.2020 г.
 • Журиране и обявяване на резултатите - 30.09.2020 г.

IX. Регистрация

Всеки участник в конкурса може да заяви желание за участие на електронния адрес на КАБ - РК Стара Загора kabstz@abv.bg . На този адрес могат да бъдат задавани въпроси, които ще получават отговори , като всички регистрирани участници ще получават информация.

X. Предаване на конкурсните материали

Предаването на конкурсните материали ще се извърши на 15.09.2020 г. от 14.00 до 17.00 в сградата на КАБ - РК Стара Загора на ул.Кольо Ганчев 40

Телефон за връзка: GSM 0888632072, арх.Петър Киряков

 

Още новини