Начало Новини Актуално Конфискуваха 1.3 тона риба от бракониери

Конфискуваха 1.3 тона риба от бракониери

Актуално

Специализирана мобилна група на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури задържа бракониери в двудневна акция и иззе 1.3 тона бяла риба и платика на язовир Жребчево, съобщиха от агенцията. При наблюдение на водоема, късно вечерта на 4 март, мобилната група и инспектори на ИАРА засекли намясто група лица, приближаващи се с каруци.

Нарушителите влезли в язовира с лодки и пуснали 1800 метра бракониерски мрежи. Контролните органи решили да изчакат и да хванат бракониерите при ваденето им. Така в ранните сутрешни часове вчера те са заловили двамата бракониери, на които са съставили актове за извършване на незаконен стопански риболов. Представителите на мобилната група са унищожили бракониерските мрежи и са конфискували лодките, а уловената 800 кг риба е върната обратно във водоема, уточни Атанас Стойчев, началник на старозагорския сектор Рибарство и контрол на ИАРА.

По-късно специализираната мобилна група и инспекторите на ИАРА са продължили акцията на язовир Жребчево, информира вестник Старозагорски новини. С помощта на рибари и любители-риболовци в язовира са открити и извадени от водата още бракониерски мрежи, като общата им дължина надхвърля 2 километра. Уловената в тях над половин тон риба е освободена и върната във водоема. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Още новини