Начало Новини Актуално Концерт на Рут Колева с оркестъра на Опера Стара Загора

Концерт на Рут Колева с оркестъра на Опера Стара Загора

Актуално
1rut kolevaОгненото момиче Рут Колева с кадифения глас и оркестъра на Държавна опера Стара Загора представят първия си съвместен концерт на 10 март от 19 часа в Операта. Бъдете с тях, за да чуете песните от новия албум на Рут-Confidence.Truth. В концерта участва и музикална банда в състав: Филип Александров – Калвишни, Богомил Енчев – Ударни, Александър Славчев – Китара, Светослав Неделчев (Козмо) – Бас, Волен Милчев – Беквокали, Божидар Василев – Тромбон. Диригент е известният български музикант Владимир Джамбазов.
 Владимир Джамбазов е автор на аранжиментите и оркестрацията на песните на Рут Колева в концерта, озаглавен Confidence.Truth и в него ще бъдат представени песни и от предния албум на Рут и доста от новия албум – общо над 20!
Работата с Рут много ми харесва – може да е клише, но с нея наистина се работи лесно. Познаваме се от няколко години – честна, открита и което е много важно – непрестанно се развива. Много космополитна, не знам дали всички знаят, че Рут е печелила стипендия от фондацията на Стиви Уондър и е учила в Лос Анжелис, а също така е следвала медии и комуникации в Холандия, така че определено е ерудиран човек, който познава нещата във всичките им аспекти – споделя Владимир Джамбазов.
Това е най-хубавият албум, който съм правила до момента. Записахме го в Лос Анджелис с много талантливи музиканти. Двама от тях получиха номинации за Грами за 2016-а и 2017-а. В превод заглавието Confidence. Truth означава Увереност. Истина – и освен, че има игра с името ми, това е албумът, в който наистина за пръв път се чувствам уверена и напълно истинска в това, което правя. Аз съм и съавтор, и композитор на почти всички парчета. Има само едно, в което нямам участие като автор. Споделила съм много лични неща в тази музика, които до момента може би не съм имала достатъчно увереност да седна, композирам и изразя със собствени думи. Все съм търсила някой друг да се изкаже вместо мен, а аз да го изпея. В този албум за първи път имам увереност да го направя аз самата: така, както го чувствам. Затова е уверен, а пък е истински, защото всичко в него се е случило действително – казва Рут Колева.
Да пееш на сцена е много различно от това да пееш в студио. Аз съм сценичен артист. Винаги съм била много по-силна и съм се чувствала по намясто на сцена, а не в студио. В студиото изпадаш в друго мисловно състояние, това е тотално различен свят. Стъпя ли на сцената, съм наясно какво правя, как да боравя със себе си, с гласа си, как да комуникирам с публиката. В студиото трябва да се капсулираш, за да родиш някаква идея. До този момент нямах увереност в студийната си работа – но с този албум това се случи.
Чувството, когато застанеш пред оркестъра и зазвучи музиката, създадена от теб е като при първо влюбване, изпитваш свиване на стомаха, спиране на дъха и прилив на топлина из цялото тяло. Можеш да почувстваш физически красотата на музиката, изпълнена от струнни инструменти – тя като че ли минава през костите ти. Класическата музика е най-великото изживяване за мен.
Заповядайте на 10 март от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора за едно незабравимо преживяване!
Държавна опера-Стара Загора

Още новини