Начало Новини Актуално Кон ритна шестгодишно дете в главата

Кон ритна шестгодишно дете в главата

Актуално

Кон ритна шестгодишно ромче от Казанлък. Детето се возило с родителите си в каруцата и е паднало от нея, право в краката на коня. Прието е в нощта срещу неделя в Спешно отделение в МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" - Стара Загора, информира шефката на отделението д-р Милена Василева.

Детeто е ритнато в главичката. Обработихме раната и го предадохме на колегите от Неврохирургия за изследвания. Касае се за комоцио, но трябва да е под лекарско наблюдение, коментира д-р Василева.
В двата почивни дни след Гергьовден през "Спешно отделение" са преминали общо 55 души. През деня са потърсили неотложна медицинска помощ 38 човека. Оплакванията са предимно на възрастни и хроничноболни хора - двама с инсулти, няколко с жлъчни кризи, с инфаркти. През нощта по-фрапиращи са били случаите с двама тийнейджъри със счупени носове след битови свади. Очевидно повечкото алкохол е вдигнал адреналина на празнуващите, та диалогът е преминал в ръкопашен бой, коментират дежурните лекари. За отбелязване според тях било, че нито един именник не е пострадал по време на личния си празник Гергьовден, пише вестник Старозагорски новини.
Като спокойно и леко определят дежурството си и джипитата от Спешния кабинет, който от 1 април е преместен на първия етаж в поликлиниката на Университетска болница. Без инциденти и напрежение са преминали и празничните дежурства в кабинетите на частните болници в Стара Загора.
Медици с чувство за хумор коментират, че високите цени на агнешкото и горивата са предотвратили обичайните преяждания и препивания по време на празника. Финансовата криза си има и добрите страни, заключават хората в бяло, работили на поста си по време на тридневните празници за Гергьовден.

Още новини