Начало Новини Актуално Компания от Литва идва в Индустриална зона Загоре

Компания от Литва идва в Индустриална зона Загоре

Актуално

Инвеститор от Литва избра Индустриална зона Загоре, за да развива стартъп производство на специализирана технология в услуга на хранително-вкусовата промишленост. Благодарение на нея ще бъде реализирана обработката на богат асортимент от хранителни продукти със запазване на техните качества и свойства. Посредством QR код, съдържащ информация с характеристиките на продукта, той ще бъде третиран по най-добрия начин. Технологията е с поглед към модерното, забързано ежедневие, с внимание към все по-популярните навици за здравословно хранене и ежедневие. Инвестиционното намерение на чуждестранната компания е свързано с разширяване на дейността ѝ и разнообразяване на производството с нови продукти, както и завладяване на нови пазари.

Компанията Стелас БГ ООД възнамерява да закупува продукти от местни и регионални производители. В начален етап производството ще бъде само за износ. Към настоящия момент фирмата няма представителство в Европа. Инвеститорът е направил свои проучвания и огледи на терени в различни градове в страната, спирайки се на Стара Загора и зона Загоре. Наличието на комуникации, близостта до пътни връзки и добре организираната индустриална среда са сред предимствата, които го насочват за реализиране на производство в града на липите.

Общинските съветници на Стара Загора, както и акционерът Национална компания индустриални зони ЕАД, дадоха своето съгласие и след проведен конкурс се премина към същинската продажба на терена. Вече няколко високотехнологични производства избраха Стара Загора и Индустриална зона Загоре - поредна сериозна заявка за бъдещото позициониране на града ни и затвърждаването му като място за бизнес, научна и развойна дейност в различни области. Благодарение на стабилните показатели до момента и добрия инвестиционен климат в града имаме перспектива за растеж и устойчиво развитие. Това е плод на целенасочени усилия на кмета Живко Тодоров, на отдел Инвестиции, както и на нашия екип, подчертават от ИЗ Загоре.

Към днешна дата, площите в индустриалната зона са реализирани на 90%. Инфраструктурата е напълно изградена, извършиха се няколко промени по желание на конкретни инвеститори. Индустриална зона Загоре е съвместен проект на Община Стара Загора и Национална компания индустриални зони ЕАД. На територията на зоната свои инвестиционни проекти изпълняват 8 компании. Две от тях са на финала на своето строителство, а останалите са в етап на проектиране.

Индустриалната зона обхваща 115 дка площ и е насочена предимно към развитието на малки и средни предприятия, тъй като парцелите са с големина между 5 и 15 дка. Заявените инвестиции надхвърлят 40 млн. лева, а работни места, които са разкрити или предстои да бъдат разкрити, са около 300.

Амбицията е да бъдат придобити нови терени,с което да се даде перспектива на компании, търсещи по-големи площи.

Още новини