Начало Новини Актуално Комисията за защита на потребителите: booking.com мами с цените на хотелски резервации

Комисията за защита на потребителите: booking.com мами с цените на хотелски резервации

Актуално
Стара Загора

Българите да не се доверяват на интернет страницата www.booking.com, ако искат да си направят резервация на хотел в САЩ. Търговецът мами с крайните цени, които обявява на сайта си, предупреждава Комисията за защита на потребителите (КЗП). В тях не са включени всички такси, които клиентът трябва да заплати.

Така се създава невярното впечатление, че цените са по-ниски от реалните. Нарушението се отнася конкретно за обявени цени на хотелите в САЩ. Сигналът е постъпил в Комисията за защита на потребителите (КЗП) по европейската система за сътрудничество за защита на потребителите CPC (Consumer protection cooperation).
Въпреки че сайтът е регистриран в Холандия, той е преведен на повече от 35 езика, включително и на български. При изписването на адреса www.booking.com във всяка държава автоматично се зарежда съответната езикова версия. Това много улеснява резервациите, но КЗП предупреждава, че не е гаранция за коректността на търговеца.

Шведският компетентен орган, който е сигнализирал за нарушението по СРС, е посъветвал собственика на страницата да махне заблуждаващата информация и да я замени с реални оферти. Търговецът е отказал с мотива, че конкурентите му също не включват всички такси в крайната цена на хотелските резервации за САЩ. Шведските компетентни органи са се обърнали към холандските си колеги с молба те да предприемат нужните действия срещу нелоялната търговска практика.

 

Още новини