Начало Новини Актуално Колкото повече работим, толкова повече ни удряла кризата, твърди Иван Митев

Колкото повече работим, толкова повече ни удряла кризата, твърди Иван Митев

Актуално
Иван Митев

През 1716 година човечеството прави фатална грешка и се обрича на сизифовски безплодни напъни за благоденствие. Вече 294 години плащаме цената на погрешното държавно управление след замяната на златото с незлатни пари“, твърди икономистът от Стара Загора Иван Митев пред агенция БЛИЦ. Той е автор на книгата ПАРИТЕ не са ЗЛАТО, част първа: ЗАКОНЪТ, която току-що излезе на пазара. Митев обяснява същността на своя закон с понятието Ресурси М.

Според автора, дефектът се крие в това, че правителствата използват стария начин на управление от времето на златните пари. Реализира се държавна субсидия, която не е обявена, а скрита. Това води до натрупване на диспропорции.
От развитието на противоречията се стига до управленческа неразрешимост и настъпва криза. Липсата на адекватна реакция прави омагьосания кръг неизбежна съдба на народите: колкото повече се работи, толкова по-бързо настъпва поредната криза.
Иван Митев използва примери със сегашното положение в Гърция и Ирландия – при сегашния начин на работа, кризите там не могат да бъдат преодолени, а само отлагат тяхната кулминация чрез временни помощи.
Генералният мениджър на проекта „Ресурси М“ е убеден, че е автор на нов икономически закон. Той работи от 17 години над т. нар. проект "Ресурси М", където са описани възникващите връзки и общата същина при всяка смяна на разпоредителя на парични средства.
"Разпоредители" могат да бъдат институции и частни лица, от МВФ до всеки отделен търговец“, обяснява Митев. Той е предоставил разработката си на кабинета и го призовава да премине към пазарни подходи. Управлението също така трябва да приеме, според него, потребителя като "съучастник в процеса на закрила на парите".

Иван Митев е завършил Икономическия университет във Варна, има допълнителни квалификации по социология, стопанско управление и съдебно-счетоводни експертизи. Автор е на три книги. От 1999 г. е член на Съюза на учените в България. В новата си книга той твърди, че „Ресурсът М“ се развива в най-полезен елемент на стопанство и че световният ефект при неговата употреба е над 10 млрд. евро за денонощие. Прилагането модел на „Ресурс М“ е полезната алтернатива за спасението на човешката цивилизация.

Информация: вестник Новината

Още новини