Начало Новини Актуално Коледният базар в Стара Загора започва на 1 декември

Коледният базар в Стара Загора започва на 1 декември

Актуално
базар - Коледа

На 18 ноември започва набирането на документи за участие на търговци в Коледния базар в Стара Загора, съобщи Елка Бонева, началник сектор Административни бюра. Крайният срок е 26 ноември. Базарът ще се проведе от 1 декември до 31 декември и павилионите ще бъдат разположени на същите места като миналата година - пред джамията и срещу магазин Сити.

Ще бъде допускана продажбата на коледни украси и сувенири, дребни подаръци, бельо, трикотаж и конфекция, пакетирани захарни изделия. Строго се забранява продажбата на цигари и алкохол, както и на пиротехнически средства, информира вестник Национална бизнес поща.

Освен в центъра на града, всяко административно бюро допълнително предлага на търговците места за коледни базари по квартали. В кварталите, където няма изградени временни преместваеми съоръжения и търговците сами трябва да ги направят, таксите ще са по наредбата за временни преместваеми съоръжения. В павилионите на центъра наемът е 217 лв. за кв. м с включена в цената използвана електроенергия. На търговците строго ще бъде забранено използването на електроуреди тип самоделка с оглед пожарната безопасност. Площите в бунгалата са 250 кв. м и заедно с местата по кварталите, едва ли ще има неудовлетворени желания за участие в базара, смята г-жа Бонева.

Определени са и места за поставяне на коледни украси и елхи в отделните административни бюра, за да достигне празничната атмосфера в Стара Загора до всички нейни граждани.

Още новини