Начало Новини Актуално Коледни и Новогодишни базари организира Община Стара Загора

Коледни и Новогодишни базари организира Община Стара Загора

Актуално
Коледни Новогодишни базари

По централните улици на Стара Загора ще бъдат разположени Коледни и Новогодишни базари от 1 до 31 декември 2012 г. Местата са определени със заповед на кмета Живко Тодоров. На централния булевард Цар Симеон Велики, пред Музея на религиите, ще бъдат монтирани 7 къщички. Пред бившия Универсален магазин ще бъдат разкрити 90 кв.м павилиони, за които търговците ще заплащат по 217 лв./кв.м, което освен наема, включва разходите за електроенергия и почистване.

В Административно бюро Изток базарите ще бъдат разположени на тротоарната площ пред магазин Боруй, пред читалище Св. Климент Охридски и пред бившия магазин Битова химия, а в АБ Зора на Централния площад в едноименния квартал.

В западната част на града базари ще има пред Православен дом на ул. Княз Ал. Батенберг, от северозападна страна на подлеза в кв. Три чучура–юг , на ул. Загорка – до автобусна спирка №1 в кв. Железник, както и на ул. Младост – до кафене Съни, и до блок №37 на ул. Ген. Ив. Пашинов.

В заповедта на кмета се уточнява, че на тези места е разрешена продажбата само на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари, бира, вино и пакетирани захарни изделия. Там е забранена търговията с цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18% vol, пиротехнически изделия, взривни вещества, конфекция, трикотаж и бельо, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Продажбата на плодове и зеленчуци ще се извършва само на територията на общинските пазари, както и на утвърдените със схеми микро пазари.

Заявления за участие в Коледния базар ще се приемат от 19 до 23 ноември 2012 г. в административните бюра. Желаещите трябва да представят удостоверения от Агенция по вписванията за регистрация на фирмата, за липса на данъчни задължения, по чл.87. ал.6, издадено от НАП, не по-рано от 30 дни от датата на подаване на документи, и за липса на задължения към Община Стара Загора, издадено не по-рано от 14 дни от датата на подаване на Заявлението за участие. Таксите за ползваната площ ще се заплащат в касите на административните бюра на общината.

В заповедта на кмета са определени и общо 49 места за продажба на коледни елхи.

Още новини