Начало Новини Актуално Коледна елха на децата от Европа ще бъде украсена в Стара Загора

Коледна елха на децата от Европа ще бъде украсена в Стара Загора

Актуално
Коледна елха

Европа Директно – Стара Загора ще украси Коледна елха на децата от Европа, заедно с ученици, включили се в кампанията Размяна на коледна украса. Играчките са ръчно изработени от малчугани между първи и четвърти клас от цяла Европа.

Празникът ще се състои на 17 декември от 11,30 часа край ледената пързалка пред Park Mall Стара Загора.
Това ще бъде заключителен етап на инициирания от Europe Direct Llangollen в Уелс ежегоден проект. В него за първи път се включиха шест училища от България. Всички те са от Стара Загора, а именно: НУ Димитър Благоев, II ОУ Петко Рачев Славейков, V ОУ Митьо Станев, СОУ Васил Левски, СОУ Железник и СОУ Христо Смирненски.
В Размяна на коледна украса взеха участие общо 198 училища от 17 различни страни членки на Европейския съюз. Те бяха разпределени в 7 различни групи. Всички учебни заведения размениха помежду си ръчно изработени играчки и украшения за Коледната елха, както и характерни за съответната държава Коледни обичаи, песни, рецепти, поздравления. Всяко училище предостави кратка и любопитна информация за региона и възпитаниците си.
Всички желаещи малчугани и техните родители са добре дошли да се включат в украсяването на Коледната елха на децата от Европа, съобщиха от Европа Директно.

Още новини