Начало Новини Актуално Коледен базар в Стара Загора от 1 до 31 декември. Кандидатите за търговска площ подават до 27 ноември

Коледен базар в Стара Загора от 1 до 31 декември. Кандидатите за търговска площ подават до 27 ноември

Актуално

Ежегодният коледен базар в Стара Загора ще се проведе и тази година, съ-общи Елка Бонева, началник сектор Административни бюра към Община Стара Загора. Кандидатите за търговска площ могат да подават документи от 20 до 27 ноември в съответните административни бюра, на чиято територия предпочитат да получат търговско място.

Приоритет ще бъде даден на фирмите от региона, за да бъде подпомогнат преди всичко местният бизнес.
В центъра на града предвидената площ, върху която ще бъдат поставени специални бунгала, е 240 кв. м. Закритите съоръжения, както и преди, ще бъдат осигурени от Пловдивски Панаир АД и цената за щанд в тях ще е в размер на 178 лв. за кв.м. Новост е вече започналият и разположен в закрит павилион винен фест, който ще допринася за празничното настроение. Въведени са и нови ограничения -ще се продават играчки за елха, сувенири за празника и детски играчки. Тази година базарът ще мине без предлагане на конфекция и бельо. Абсолютно забранени в заповедта на кмета на общината проф. Светлин Танчев са пиротехническите средства и всякакъв вид взривни материали, алкохол и цигари, както и храни, но без пакетираните захарни изделия, пише вестник Национална бизнес поща.
Целта ни е в сивотата на кризата да внесем празнично настроение и радост в ежедневието на старозагорци като осигурим безопасни стоки за децата, коментира г-жа Бонева.

Още новини