Начало Новини Предстоящо Кои са най-добрите месни продукти за последните три десетилетия у нас

Кои са най-добрите месни продукти за последните три десетилетия у нас

Предстоящо

МЕСОМАНИЯ става на 30 и като на рожден ден ще изпълни повече от 1800 кв. м. изложбени площи в Интер Експо Център - София със своите вкусни месни деликатеси. Най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България ще отвори врати от 8-ми до 11-ти ноември 2023 г. в зали 1 и 2 на изложбения център. Мотото на експозицията е “30 години традиция със собствено лице“. 

Трудно можем да си представим този празник за сетивата без традиционните и нови продукти на родните производители, представителите на световните марки и международното участие, казват организаторите от Асоциацията на месопреработвателите в България (AМБ). Изложението ще привлече огромна публика - от дистрибутори, търговци и представители на големите търговски вериги, до ресторантьори, шеф-готвачи, кулинари и всички малки и големи любители на колбаси, луканки и месни деликатеси, диетични и здравословни месни и алтернативни продукти. Битката за тяхното внимание и за признанието на потребителите ще е епична, защото ще се води между най-добрите месни продукти за последните три десетилетия у нас. Сред фирмите-участници са АКТУАЛ ООД, БИЛЯНА МЕС ООД, ВЛАНЕЛ ООД, ЕКО МЕС ЕООД, ЕЛКО МЕС ООД, ЕНОЛА МЕС ООД, ЕСКЕЙП – ГРУП ООД, МАЛЕВЕНТУМ МАРОН ООД, МЕСОМАНИЯ ТРЕЙД ООД, ПЛЕВЕН МЕС ООД, РЕСТОРАНТИ ДОБРЕВСКИ ООД, САМИ М ЕООД, СВИНЕКОМПЛЕКС ГОЛЯМО ВРАНОВО ИНВЕСТ АД и др.

По повод на 30-та юбилейно издание на изложението ще се отдаде и заслужено признание на тези, благодарение на които МЕСОМАНИЯ се утвърди като успешна професионална платформа за иновации, традиции и технологии в обработката на месо. В деня на откриването, на специална церемония ще бъдат наградени в различни категории фирмите с най-много участия в изложението, с най-голяма заета площ на тазгодишния форум, за участие в „Дни на българското месо“ и др. Ще бъде отличена и фирма, участвала в първото национално изложение за месни произведения през 1994 г. в НДК.

На щандовете на производителите ще видим българските традиционни месни продукти, защитени в ЕС като наименования за произход, защитени географски указания и храни с традиционно специфичен характер. Малцина знаят, че със своите седем месни продукта, България е втора в ЕС по брой регистрации на храни с традиционно специфичен характер в европейския регистър. Специално място в експозицията заемат продуктите с ниско съдържание на мазнини и сол, подходящи за вкусната здравословна диета и за консумация от деца, както и иновативни безмесни алтернативи.

„Очакваме специализираните посетители, както и взискателните потребители да бъдат рекорден брой в дните на изложението в Интер Експо Център. Ще проведем и традиционните „Дни на българското месо“, в които АМБ и членове на асоциацията ще демонстрират за пореден път своята отговорност към пълноценното хранене. Зад всичко това стои огромната отдаденост на родните производители, страстта към иновациите и безкомпромисно качество, които определят месопреработвателната индустрия в България“, каза Атанас Урджанов, председател на АМБ. „Благодаря им за опазването на най-добрите традиции и смелите им планове занапред; за въвеждането на новите тенденции при променящите се потребителски предпочитания“, допълни още той.

Десетки дегустации, презентации, игри и много изненади са подготвили изложителите за юбилея тази година.

На 10 ноември (петък) от 11 часа на щанда на организаторите - Асоциацията на месопреработвателите в България в Зала 1 - ще се проведе специална дегустация на най-вкусното българско месо, сготвено от Ути и Росен. Чуйте какво обещание дава култовият шеф-готвач Ути Бъчваров за предстоящото кулинарно шоу: https://amb-bg.com/mesomania-2023/    

МЕСОМАНИЯ 2023 се провежда с подкрепата на  Министерство на земеделието и храните, и на Държавен фонд „Земеделие“.

--------------

За допълнителна информация: Диляна Попова – изпълнителен директор, АМБ – тел. +359 899 885 664, e-mail: office@amb-bg.com.

 

 

Още новини