Начало Новини Актуално Коалиция за България регистрира листата си в Стара Загора

Коалиция за България регистрира листата си в Стара Загора

Актуално

Коалиция за България листа Стара ЗагораКоалиция за България регистрира в Районната избирателна комисия листата на кандидатите за народни представители в 27-и Старозагорски многомандатен избирателен район. Както вече е известно, водач е председателят на БСП и президент на Партията на европейските специалисти Сергей Станишев.

Според приетия на заседание на Националния съвет на партията окончателен вариант, втори е директорът на Бюрото по труда в Стара Загора Георги Гьоков, следван от Георги Анастасов, представител на коалиционния партньор Партия Български социалдемократи. Четвърта е юристката Мариана Тотева от Раднево, пети – председателят на Общинския съвет на БСП в Павел баня Атанас Пъдев, шести – кметът на Шейново и председател на Младежкото обединение в Казанлък Николай Терзиев. На седмо място е Гено Генов – зам.-председател на партията в Чирпан, след него е представителят на ПП Нова зора Николай Атанасов, девети е председателят на общинската организация на социалистите в Казанлък Александър Минчев, десети – Румен Димитров, на 11-а позиция – Милена Барекова от Казанлък и на 12-а – Боряна Генова.

Средната възраст на кандидатите е 44 години. Най-млада – на 24, е Боряна Генова, възпитаничка на Московския държавен институт за международни отношения, най-възрастен – 70-годишният Николай Атанасов.

С икономическо образование са четирима, с инженерно – трима. В листата има един адвокат, един психолог, двама са завършили международни отношения, един – публична администрация. Повечето от кандидатите имат допълнителни квалификации.

Листата ще бъде представена официално през следващата седмица в присъствието на водача Сергей Станишев.

Още новини