Начало Новини Актуално КНСБ - Стара Загора, тръгва на протест с десет автобуса

КНСБ - Стара Загора, тръгва на протест с десет автобуса

Актуално

Десет автобуса със синдикалисти от област Стара Загора ще тръгнат в сряда за националния протестен митинг в София, съобщи Иванка Данаилова, председател на Регионалния съвет на КНСБ. Освен това ще има хора, които ще пътуват с микробуси или леки автомобили.

КНСБ и КТ Подкрепа се противопоставят на предложението за увеличаване на възрастта за пенсиониране и отпадането на допълнително възнаграждение за стаж. Решението за протестния митинг бе взето преди последния опит за диалог в Националната комисия за тристранно сътрудничество, в който се включи и премиерът Бойко Борисов. Независимо от позицията на синдикатитe, 21 народни представители от ГЕРБ внесоха законопроекта в Народното събрание.
Протестите са крайна мярка, но няма друг начин да бъдем чути. Ние продължаваме да твърдим, че промените в тази област трябва да се правят плавно, в условия на диалог, с вземане на конструктивни решения. Има възможности, които трябва да бъдат обсъдени преди да се вземе решение. Ние залагаме на увеличаване на приходите, а не на свиване на разходите, коментира Иванка Данаилова.
От 11 часа в сряда от централата на КНСБ на площад Македония в София започва протестно шествие до площада пред Народното събрание, където от 13 часа ще започне митингът.
Успоредно с това в КНСБ и Подкрепа тече допитване за вида на евентуални бъдещи протестни действия.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини