Начало Новини Актуално КНСБ и КТ Подкрепа - заедно на протест

КНСБ и КТ Подкрепа - заедно на протест

Актуално

Общо с 19 автобуса и два микробуса ще тръгнат синдикалистите от област Стара Загора за участие в Националния протестен митинг, организиран от КНСБ и КТ Подкрепа. От КНСБ са организирали 10 автобуса, но ще има и допълнително автомобили, каза председателят на Регионалния съвет Иванка Данаилова.

По думите ѝ само от Стара Загора ще има три автобуса. Много активно ще е участието на структурите в енергетиката и въгледобива, но ще има и от синдикатите в здравеопазването, в образованието, в администрацията. Надяваме се да надделее разумът и да се възстанови нормалната работа на Националния съвет за тристранно сътрудничество, да има диалог. Категорично смятаме, че проблемите са решими преди всичко с увеличаване на приходите, за което имаме предложения, а не само с ограничаване на разходите, коментира Данаилова.

Членовете на на КТ Подкрепа тръгват с 9 автобуса и два микробуса, уточни председателят на Синдикалния регионален съвет Михаил Михайлов. Те също отчитат най-активно присъствие на хора от Мини Марица-изток, ТЕЦ Марица-изток 2 и Брикел, а от областния център картината е по-пъстра. Очаквам депутатите да ни чуят и да разберат, че това, което ние искаме, не е за синдикатите, не е за управляващите, а за хората. Готови сме на диалог и се надяваме той да започне по-скоро, каза Михаил Михайлов.

В 11 часа към площада пред Народното събрание в София тръгват два лъча. Представителите на КТ Подкрепа ще тръгнат от стадион Васил Левски, а на КНСБ - от площад Македония. От 11 часа започва Националният протестен митинг.

Междувременно и в двата синдиката тече писмено допитване до членовете за нагласите за следващи протестни действия, ако не се постигне резултат от митинга.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини