Начало Новини Актуално Кметове негодуват срещу камионите на строителя на лот 2 на автомагистрала Тракия

Кметове негодуват срещу камионите на строителя на лот 2 на автомагистрала Тракия

Актуално

"Тежките до 40 тона камиони, които фирма Пи Ес Ай използва при строителството на автомагистрала Тракия развалят общинската пътна мрежа на територията на някои села в общината", съобщи директорът на дирекция "Строителство и инвестиции" в Община Стара Загора инж. Митьо Славов по време на традиционния ден на кмета.

Строителният директор уточни, че в такъв случай се подписва съвместен протокол за щетите между фирмата-нарушител, кмета или кметския наместник на съответното населено място и техническо лице от дирекцията. Той даде пример за такъв случай с Пи Ес Ай в село Загоре, където обаче представител на пътните строители отказал да подпише протокола.
"Не подписахме, защото такъв протокол няма да има никаква юридическа стойност", заяви пред репортер на вестник Старозагорски новини изпълнителният директор на Пи Ес Ай Тихомир Димитров.
Той обясни, че в случая става дума за път от републиканската пътна мрежа, който в никакъв случай не засягал интересите на общината, още повече, че с разрушаването на станалите обект на всенародно внимание кокошарници на трасето на бъдещата магистрала, камионите на фирмата вече не минавали през Загоре.
"При нас работят камиони и на фирми-подизпълнители, някои от които и сега си позволяват да минават през селото", каза още Димитров.
Той обаче заяви, че шофьорите на тези тежки коли подлежат на санкции и даде за пример пресен случай, когато курсът на един от въпросните шофьори не бил платен заради такова провинение.
Ново оплакване от Пи Ес Ай направи пред наш репортер и кметът на Змейово Никола Пеев. Според него изграденият от строителите черен път, през който да минават камионите от близката кариера, запрашавал намиращите се близо до него къщи.
Тихомир Димитров пък е категоричен, че пътят е достатъчно далече от селото и че специално за неговото овлажняване се поддържа специална водоноска. Димитров съобщи още, че само част от този път е общинска, останалата е собственост на фирмата.

Още новини