Начало Новини Актуално Кметът Светлин Танчев отговаря защо пайнерките пяха в центъра на Стара Загора

Кметът Светлин Танчев отговаря защо пайнерките пяха в центъра на Стара Загора

Актуално
Пайнер

Не е подписан допълнителен договор с фирма изпълнител за строително-монтажни работи по проекта За децата на Стара Загора - с отговорност и любов. Това каза в отговор на питане на общинския съветник от БСП инж. Георги Георгиев кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев.

Георгиев бе един от старейшините, който поиска да получи от кмета устен отговор по време на провелата се в петък сесия на местния малък парламент, стартирала с единствената точка „Питания“.
Общинският съветник поиска да разбере дали е подписан такъв договор, какво включва по видове строително-монтажни работи по обекти, какви са причините за подписването му и за каква сума е договорът, ако има такъв.
По време на сесията проф. Светлин Танчев отговори и на общинския съветник Стефан Пенев, който е сигнализирал в администрацията за проблеми за състоянието на пътя от село Старозагорски минерални бани до Казанка, като е поискал да бъдат взети мерки за обезопасяване на участъка.
„Наистина има надвиснали клони от дървета и храсти, които стесняват ширината и ограничават движението на автомобилите. Сумата за почистване на тази отсечка е предвидена в размер на 20 000 лв. Почистването е направено, остана да се разреши въпросът с пътните знаци“, информира кметът.
Защо почти цяла година Стара Загора няма хоризонтална маркировка на основните кръстовища, по ул. “Гурко“, бул. “Славянски“ и бул. “Руски“, коя е фирмата, отговорна за поддръжка на маркировката, бяха някои от въпросите към кмета от страна на общинския съветник от квотата на БСП д-р Соня Боева - Митевска.
„От април започна възстановяването на хоризонтална и вертикална маркировка на територията на община Стара Загора. Освежена е до момента маркировката на бул. “Славянски“, бул. “ Св. Патриарх Евтимий“, бул. “Цар Симеон Велики“ - източната част и пешеходните пътеки тип зебра пред всички детски и учебни заведения. Предстои освежаването на бул. “Руски“ и ул. „Ген. Гурко“. За цялостно възстановяване на хоризонталната маркировка са нужни около 150 000 лв. Тази година са разчетени 60 000 лв. Затова се дава приоритет на основните артерии“, отчете кметът по време на заседанието.   
Кой разреши концертът на Пайнер да бъде в центъра на Стара Загора и има ли санкционирани нарушители на обществения ред при провеждането му, бе друг въпрос към Танчев. Кметът обясни, че концертът се е провел по всички законови правила и че няма регистрирани произшествия при провеждането му.
Продължението на редовната сесия в петък стана по настояване на левицата.
Някои от питанията са били депозирани от опозицията още през месец май, но оттогава точка „Питания“ не е разглеждана заради липса на кворум. Според левицата, от ГЕРБ, „Атака“ и „Демократи за Стара Загора“ умишлено напускат залата, преди да започнат въпросите към кмета Светлин Танчев.

Информация: вестник Новината

Още новини