Начало Новини Актуално Кметът проф. Светлин Танчев решава дали остава с трима заместници

Кметът проф. Светлин Танчев решава дали остава с трима заместници

Актуално

Кметът проф. Светлин Танчев се позова на правото си сам да сформира своя екип и това е единственият мотив, изтъкнат от него за освобождаването на заместничката му Мария Динева. Така депутатът от ГЕРБ и областен лидер на управляващата партия Живко Тодоров коментира пред медиите вчера интригуващата рокада в градската управа.

На срещата на областното и общинското ръководство на ГЕРБ с шефа на местната изпълнителна власт въпросът за отстраняването на Динева не е бил широко дискутиран, посочи още Тодоров. Причината - младата дама представлява друга политическа сила, която е била съюзник на ГЕРБ преди 3 години, така че приоритет на земеделците е да нищят издъно причините за уволнението й.
Тази седмица проф. Танчев ще обмисли и ще даде своя отговор на въпроса с колко заместници ще довърши мандата си - дали ще останат настоящите трима (Велизар Балабанов, проф. Димитър Динев и Белчо Белчев), или овакантеният пост ще бъде зает. Ако кметът избере да остане с тримата, то това ще бъде промяна в структурата на Общинската администрация, която ще трябва да бъде одобрена от Общинския съвет на Стара Загора.

Информация: вестник Новината

Още новини