Начало Новини Актуално Кметът на Стара Загора ще участва под №1 в масовото бягане

Кметът на Стара Загора ще участва под №1 в масовото бягане

Актуално
Мясово бягане

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров е регистриран под номер 1 за участие в благотворително масово бягане под наслов Стара Загора - най-спортният град в България, което ще се проведе за пръв път в града на 21 април. До момента онлайн са се регистрирали около 50 души, съобщиха на пресконференция организаторите Красимира Чахова и Даниела Димитрова от Обществен дарителски фонд.

В нея участваха гл. експерт Спортни дейности в Община Стара Загора Асен Асенов и председателят на ПК по спорт в ОбС Маноил Манев. Асенов увери, че общинското ръководство приветства инициативата и призовава обществеността да я подкрепи. Маноил Манев изрази готовността на общинските съветници да се включат в нея.

В бягането може да участва всеки, като в деня на събитието регистрацията започва в 12:00 часа пред общината, където ще бъде даден и стартът в 16:00 часа от изгряващата музикална звезда Рафи Бохосян.

Минималната сума за участие е 2 лева, а събраните средства и даренията ще бъдат използвани за построяването и оборудването на площадка за стрийт фитнес. Парцелът, който е бил детска площадка, със стари пособия за игри, вече е определен от общината и се намира до пресечката на улиците Парчевич и Ген. Гурко.

Според лекоатлета-ветеран Красимира Чахова, която е член на УС на Спортен клуб по лека атлетика Берое и член на Българската федерация Лека атлетика – ветерани, целта е от площадката да могат да се ползват хора от всички възрасти и хора с увреждания, като по този начин се приобщават към спорта.

Всеки участник в благотворителното бягане ще получи състезателен номер и силиконова гривна с надпис АЗ Y СТАРА ЗАГОРА, а всички финиширали - освежаваща напитка от Радулов ООД и вафла от Захарни заводи АД. Ще има и награди за финиширалите първи при мъжете и жените, за най-млад и най-възрастен участник, за най-атрактивен състезател и за най-масово участие.

Маршрутът на масовото бягане Стара Загора - най-спортния град в България, е: бул. Цар Симеон Велики, бул. Руски, ул. Гурко, ул. Отец Паисий, бул. Цар Симеон Велики.Организатори на благотворителното масово бягане са: Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд - Стара Загора, Спортен клуб Лека атлетика Берое, Българско училище за политика Димитър Паница, Национален фен клуб Берое и Втора Тунджанска лека пехотна бригада.

Още новини