Начало Новини Актуално Кметът на Стара Загора ще представи Интегрирания воден проект

Кметът на Стара Загора ще представи Интегрирания воден проект

Актуално

Кмет Стара Загора интегриран воден проектКметът на Стара Загора Живко Тодоров ще даде пресконференция на 11 юни от 11,00 часа в зала 2 във връзка с подписването на договора за изпълнение на Интегрирания воден проект за Стара Загора. Той е на стойност 40 399 582 лева по Оперативна програма Околна среда.

Съфинансирането от страна на Община Стара Загора е в размер на 1 232 187 лeва.

Договорът включва изпълнение на главен колектор по улица Княз Борис І, отливен канал и дъждопреливник, канализационна и водоснабдителна мрежа в кв. АПК, канализация на кв. Кольо Ганчев-запад, канализационна мрежа на село Богомилово.

Реализацията на проекта ще допринесе за подобряване на качеството на околната и жизнената среда на територията на Стара Загора и с. Богомилово, в резултат на по-ефективното пречистване на битовите отпадъчни води. Ще бъдат създадени нови работни места по време на изпълнението на проекта, както и в резултат на неговото изпълнение. Очаква се и повишаване на атрактивността на региона за инвестиции и благосъстоянието на населението.

За Интегрирания воден проект Община Стара Загора получи от Министерството на околната среда и водите почетен знак и грамота за най-бързо преминал през оценка европейски проект. Стара Загора беше първият град, който успя да подготви и представи навреме във ведомството проекта, осигуряващ безвъзмездна финансова помощ в размер на над 39 167 млн. лeва.

Още новини