Начало Новини Актуално Кметът на Стара Загора ще предложи на Общинския съвет да отпусне 250 хил.лв. на ПФК Берое

Кметът на Стара Загора ще предложи на Общинския съвет да отпусне 250 хил.лв. на ПФК Берое

Актуално

Кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев изпрати до медиите обръщение към треньорския щаб и футболистите на ПФК Берое, с което декларира подкрепата на общината и представя варианти за подпомагане на клуба.

Обръщение
от проф. Светлин Танчев – Кмет на Община Стара Загора

към треньорското ръководство и футболистите от ПФК Берое АД Стара Загора, членовете на футболен клуб Берое, всички привърженици на Берое,  гражданите на Стара Загора


Повече от 90 години, професионализмът на треньорите и футболистите от футболния клуб Берое са предизвиквали радостни емоции и чувство на гордост за това, че този отбор е наш, на старозагорци. Берое е Стара Загора и Стара Загора е Берое и аз като кмет на тази Община съм един от Вас, фен на Берое и гражданин на Стара Загора. Това още повече ме прави съпричастен и отговорен за съдбата на любимия отбор. Независимо от финансовите трудности, пред които сме изправени всички ние, и в частност Община Стара Загора, спортът и най-вече футболът е бил и ще бъде обгрижван от бюджета на Общината. Разбира се, пречките и предизвикателствата за преодоляване, за да постигнем желаното финансиране, не са малко. Те, обаче, не могат и няма да ми попречат да намеря необходимото за всички нас решение, както и до сега съм го правил. То едва ли е достатъчно, но е възможното и законното. Предоставяната материална база на клуба изцяло се издържа от общинския бюджет. Инвестициите, които Общината е направила през последните 3 години за стадион Берое са над 1 милион лева. Община Стара Загора поема и разходите по транспорта на отбора при гостувания.
Уверен съм, че това до голяма степен остава незабележимо и сред една не малка част от привържениците на футболен клуб Берое е недостатъчно.

Търсим вариант да подпомогнем финансово и собственика на ПФК Берое – СНЦ Футболен клуб Берое 1916 - ветерани още през тази 2009 година с 50 хил. лв., като сумата, която имам намерение да предложа на предстоящата сесия на Общински съвет – Стара Загора за Бюджет 2010 година, няма да бъде по-малка от 250 хил. лв. Причината, поради, която не можем да финансираме директно професионалния футболния клуб Берое АД, е липсата на нормативна уредба. Могат да се субсидират само сдружения с нестопанска цел.
Уверявам Ви, че ръководството на Община Стара Загора прави и ще направи всичко, което е по силите му, за да осигурява средства за футболния отбор. Да не забравяме обаче, че в града има и други спортни клубове, социални заведения и културни институции, които също очакват и заслужават финансиране.

Използвам възможността да поздравя и благодаря за всеотдайността и добрата игра през есенния полусезон на всички играчи, треньори, ръководители и фенове на „Берое и да пожелая на всички много здраве и успехи и през следващата 2010 г.

 

Още новини